logo wijkraadtilburg3westgemeentetilburgverrijkjewijkcontourdetwernf

Masterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.x

In de wijkkrant van September 2019 hebben wij u geïnformeerd over de verdwenen brievenbus in de Everjachtstraat en het feit dat er ineens een pakketkast op het terrein van benzinestation de Haan was opgedoken.

In de editie van December 2019 hebben wij u een update gegeven over de stand van zaken. Door PostNL zijn aanpassingen op de vierkante meter gedaan, waar wij telkens van hebben gezegd dat wij sterk twijfelen aan de verbetering van de situatie, maar positief blijven. De eerste opzet was niet geschikt voor minder-valide personen en de eerste aanpassing was enkel een verslechtering omdat het gevaarlijker werd. Daarop is de kast verplaatst waardoor het iets verbeterd is. Maar hij staat nu om de hoek bij de uitrit van de wasstraat en er is nauwelijks ruimte om met een scootmobiel of rollator bij de brievenbus te komen als iemand zijn auto daar parkeert, het is gewoon geoorloofd daar je auto te parkeren.

Wij hebben ons uiteraard daar niet bij neergelegd en hebben direct weer geklaagd. Ook hebben wij door TOG een rapport op laten stellen. Daarnaast hebben wij de betrokken organisaties (Gemeente Tilburg, de Kievitshorst, TOG) ook meegenomen in het geheel en zijn samen aan het optrekken. Wij hebben PostNL uitgenodigd voor een gesprek en zijn nu zover dat ze daartoe bereid zijn. Onze optie was om hen uit te nodigen in onze wijk, zodat we het ter plaatse kunnen aanschouwen, maar PostNL nodigt ons in Den Haag uit en stelt al dat ze al twee keer aanpassingen hebben gedaan op ons verzoek en bij hun standpunt blijven. U zult begrijpen dat wij het daar in het geheel niet mee eens zijn en zijn ons nu aan het beraden voor de volgende stappen. Ook stelt PostNL dat ze aan de regels van de Postwet voldoet. Dat is ook zeker niet hetgeen wij bestrijden maar wij willen dat een brievenbus of deze nu in een pakketkast is ingebouwd of lost staat voor alle mensen veilig bereikbaar is en ook toegankelijk is. Dat is nu met name het punt waar we voor strijden. Daarom hebben wij al bureau WijzijnZet gevraagd om een rapport te maken omtrent de veiligheid. Bureau WijzijnZet is een bureau dat onder andere ook voor de gemeente Tilburg onderzoek doet naar veiligheid in verkeerssituaties en hoe dat te verbeteren. Als wijkraad hebben wij al eerder met hun werkmethode kennisgemaakt en wij denken dat we met een tweede rapport nog sterker in onze schoenen staan.

Moet dat allemaal zo lang duren hoor ik u denken, maar het zijn natuurlijk grote organisaties en diverse schijven gaan over zaken, ook wij moeten natuurlijk van tijd tot tijd overleg voeren en zaken uit laten zoeken. Ook wisseling in contactpersonen speelt daarin mee en nu zijn we helaas door de Corona-crisis gedwongen om onze activiteiten in deze op een laag pitje te zetten.

Wij wachten het rapport van WijzijnZet af en zijn zij het eens met onze bevindingen dan sturen wij het rapport naar PostNL.

Gelet op het standpunt van PostNL zijn we somber gestemd over de uitkomst van het gesprek dat we met hen krijgen.

Maar mochten zij bij hun standpunt blijven dan beraden wij ons op vervolg stappen.

U merkt dat het niet van vandaag op morgen opgelost zal zijn, maar wij zullen trachten om er het meest optimale uit te halen. Dus wordt vervolgd…….