logo wijkraadtilburg3westgemeentetilburgverrijkjewijkcontourdetwernf

 Speciaal voor alle overleden Brabanders aan het coronavirus.

Voor mensen die dierbaren verloren zijn aan het coronavirus, is dit de gelegenheid er uitgebreider bij stil te kunnen staan.

De eerste coronapatiënt in Nederland werd in Tilburg in het ETZ-Ziekenhuis opgenomen op zaterdag 27 februari 2020, dat is op 27 februari 2021 precies een jaar na dato.
Helaas bleek al snel dat Brabant de brandhaard was van het coronavirus . Dat had zijn weerslag in de vele zieken, doden en veel verdrietige mensen.
In Brabant zijn in een jaar tijd op dit moment 2524 sterfgevallen vanwege het Coronavirus te betreuren..
De ons ontvallen Brabanders willen we op 27 februari herdenken in de Hasseltse Kapel in Tilburg, middels een bijzondere herdenkingsdienst die vanaf 17.45 uur ook digitaal uitgezonden wordt.


De Hasseltse Kapel heeft in al die jaren vanaf 1536 al veel stormen weerstaan, met de bekende kaarsjes die daar altijd opgestoken worden, is het de plaats bij uitstek om zo’n herdenking in Tilburg te organiseren
We gaan voor alle overledenen een kaarsje opsteken en een aantal betrokken sprekers zullen een korte toespraak houden om de slachtoffers van deze pandemie te herdenken.
De sprekers worden afgewisseld met een muzikale intermezzo’s  door zangeres Farah.
Het is niet alleen een herdenking, maar ook bedoelt om de mensen die er nu onder te lijden hebben een hart onder de riem te steken
Vanwege de coronamaatregelen zal deze herdenking in besloten kring plaatsvinden.

Kaarszakken voor dierbaren
Er bestaat de mogelijkheid dat nabestaanden op een speciale manier hun dierbaren willen herdenken. Daarvoor kunnen geïnteresseerden de naam van hun dierbare op een kaarszak laten plaatsen.
Deze kunnen online besteld worden, er zullen in deze kaarszakken kaarsjes geplaatst worden. De kosten hiervoor bedragen € 5,-  na aftrek van de werkelijke kosten gaat de opbrengst naar een herinneringstegel voor alle Brabantse coronaslachtoffers dat in de kapel aangebracht gaat worden.  .
Van deze kaarszakken wordt een foto gemaakt, die indiener gratis via e-mail toegezonden wordt. We zijn er nog niet, er moet nog veel gebeuren, maar we zijn op de goede weg.
Het vaccin is er,  nu nog iedereen die dat wil inenten.
De live stream is te volgen vanaf 17.45 uur . op onder meer de facebookpagina van 50PLUS Tilburg. Gezien de coronamaatregelen kunnen geïnteresseerden helaas niet fysiek aanwezig zijn.
“Op deze wijze willen we stil staan bij het enorme leed dat er is vanwege het coronavirus. Ook willen we zo mensen die er op het moment mee te kampen hebben een hart onder de riem steken”, zegt Henk van Tilborg 50PLUS.
50PLUS  hoopt met dit initiatief alle ontvallen personen door het coronavirus passend te herinneren en de eer te geven die zij verdienen, iets wat door de coronabeperkingen tijdens uitvaarten minder goed mogelijk was.    
Meer info bij Hans Sweep  50PLUS : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ….