Tijdens de Kinderboekenweek t/m 13 oktober is er extra veel te beleven in de Bibliotheek. Dit jaar staan boeken over voertuigen centraal onder het thema ‘Reis mee!’. Op allerlei manieren worden kinderen uitgedaagd om op avontuur te gaan. 

kinderboekenweek

In het volledige artikelen een overzicht wat er door de verschillende bibliotheken dit jaar wordt georganiseerd.

Kinderboekenweekspektakel in Heyhoef Op vrijdag 4 oktober staat de Fiepbus voor de Bibliotheek Heyhoef in Reeshof. In die bus, ter ere van illustrator Fiep Westendorp bekend van onder meer Pluk van de Petteflet, kan natuurlijk getekend worden, maar je kunt er ook allerlei spelletjes spelen en een grappige selfie maken. Om 18.00 begint het Kinderboekenweekspektakel. Schrijfster Manon Sikkel opent het feest en leest later op de avond ook voor. Er is van alles te doen voor jong én oud. Een reis langs lekkere hapjes laat de kinderen tijdens het Kinderboekenweekspektakel proeven van verschillende landen.

Reis om de wereld in een modern jasje in ‘t Sant Op woensdag 9 oktober is in de bibliotheek ’t Sant een rapworkshop. Van 15.00 tot 16.30 gaan kinderen onder leiding van Thomas van Vliet aan de slag om een gave rap in elkaar te zetten over De Reis om de Wereld in 80 dagen, het boek van Jules Verne. Deze workshop is gratis, maar om ervoor te zorgen dat er voor iedereen plek is moet je je vantevoren aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

André Kuipers komt 9 oktober voorlezen in de LocHal Astronaut André Kuipers schreef dit jaar speciaal voor de Kinderboekenweek het prentenboek André het Astronautje. Op zoek naar Laika. Op woensdag 9 oktober komt hij in de Bibliotheek LocHal voorlezen uit zijn eigen boek. Na afloop mogen de kinderen hem alles vragen over de ruimte en zijn reizen. Het programma is gratis en begint om 11.15. Om 14.00 neemt dans- en yogadocente Elske van Beurden de kinderen mee op een bijzondere ruimtereis door de LocHal gebaseerd op André het Astronautje.

In de Bibliotheek Udenhout en de Bibliotheek Wagnerplein is op zaterdag 12 oktober om 10.30 en 13.30 de voorstelling Het Astronautje te zien. Deze voorstelling is ook gebaseerd op het prentenboek van André Kuipers.

Meer informatie De meeste activiteiten tijdens de Kinderboekenweek zijn gratis, maar soms is vooraf aanmelden wel noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er voor iedereen een plekje is. In het overzicht op de website van Bibliotheek Midden-Brabant is per activiteit alle informatie te vinden.