Ferrari Mercedes combo Nederland

In opdracht van de gemeente onderzoekt Stichting Zet of mensen in Tilburg voldoende vervoersmogelijkheden hebben. Hierover stellen we u dus graag wat vragen. Het invullen kost ongeveer 5 minuten van uw tijd.

Het onderzoek gebeurt in de volgende wijken: de Kruidenbuurt (Tilburg-West), Stokhasselt en Heikant (Tilburg-Noord), Groenewoud en Broekhoven (Tilburg-Zuid) en Dalem (Reeshof). Woont u in een van deze wijken en bent u 18 jaar of ouder? Dan zijn we erg blij als u wilt deelnemen. Ook als u geen problemen ervaart rondom vervoer is het belangrijk mee te doen aan het onderzoek. Op die manier krijgen we een compleet beeld van de situatie.

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om en worden de gegevens anoniem verwerkt.

Wat gebeurt er met de resultaten?
Zet bundelt de uitkomsten en presenteert die aan de gemeente Tilburg. Met de uitkomsten van dit onderzoek kunnen dus de juiste maatregelen genomen worden voor de stad!

Klik hier voor de vragenlijst

actilburg

Dinsdag 10 maart 2020

Ik heb Alzheimer en wil mijn verhaal vertellen, samen met mijn man.

Te gast zijn de heer en mevrouw Willart

Vanavond bespreken we de kenmerken en de gevolgen van dementie, zowel voor de persoon met dementie als voor de partner. Hoe ga je er mee om? Welke ondersteuning is er? Hoe maak je de ziekte binnen je omgeving bespreekbaar? Hoe kun je ondanks de ziekte dementie, toch van het leven blijven genieten?

Er is volop ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen.

De bijeenkomst vindt plaats in de aula van het appartementencomplex President Mandelahof, Korvelplein 60 te Tilburg. Het programma start om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur.

energiescan

De Vereniging van Eigenaren (VvE) Muiderslotstraat gaat voortvarend aan de slag met het verduurzamen van haarappartementengebouw. Alle 24 appartementen gaan naar energielabel A. Beheerder MVGM is kartrekker en de particuliere verhuurders hebben de eigenaar-bewoners ervan overtuigd om meer maatregelen te nemen dan alleen kozijn-en glasvervanging. De bewoners kunnen het project gemiddeld genomen woonlastenneutraal uitvoeren. De geplande oplevering is zomer 2020.

Klacht kwijt

Artikel uit PostNL Dichtbij

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt in de wijk, vindt Ben van Deursen van Wijkraad Tilburg3West. Toen de brievenbus bij verzorgingshuis de Kievitshorst was weggehaald, diende hij een klacht in bij PostNL.

Bus weg. Afgelopen juli verving PostNL de brievenbus bij verzorgingshuis Kievitshorst door een pakket- en briefautomaat, een stukje verderop. Ben van Deursen: “Ik begrijp dat niet alle bussen kunnen blijven. We versturen steeds minder post. Maar in Tilburg West wonen veel ouderen. Zij versturen wel briefpost. Omdat de nieuwe automaat slecht bereikbaar is voor ouderen en mensen met scootmobielen, rollators of rolstoelen, diende ik een klacht in bij PostNL.”

Van Deursen 9018

Sinds vandaag heeft ook De Reit een actief buurtpreventie team. In samenwerking met en dank aan politietean Leijdal en de buurtpreventie van Zorgvlied hebben ze vandaag hun eerste ronde gelopen. Als alles mee zit zullen ze vanaf nu vaker te zien zijn in het straatbeeld.

buurtpreventie

Vrijwilligers van het buurtpreventieteam lopen of fietsen door de wijk en zijn alert op bijzonderheden. Ze maken een praatje met buurtbewoners en weten zo wat er leeft in de buurt. Ook maken ze bewoners attent op onveilige situaties. Het feit dat de vrijwilligers zichtbaar op straat aanwezig zijn schrikt inbrekers en vandalen af. Vrijwilligers gaan nooit zelf nooit tot actie over, dat laten ze over aan de politie.

bevrijding

Wij herdenken en vieren

Tilburg, Berkel-Enschot & Udenhout

Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout vieren op grootse wijze 75 jaar vrijheid. Van september 2019 tot en met mei 2020 zijn er tal van evenementen, van theater en muziek tot exposities en herdenkingen.

Herdenk en vier met ons mee.

Tijdens deze periode zijn er vele activiteiten georganiseerd, een overzicht van deze activiteiten vind je hier.

bevrijding2

activiteiten2019 2020 sant

activiteiten2019 2020 kruis

Wijkraad Tilburg 3 West

Een groep van betrokken (buurt-) bewoners, die zich met enthousiasme wil in zetten voor de wijk.
De wijkraad bestaat uit mannen en vrouwen in diverse leeftijden.

Het werken voor de wijkraad is vrijwilligerswerk.
Dit gebeurt naast een voltijd baan/studie en kent daardoor zijn beperkingen in 'besteedbare' tijd.

Onze ambitie is ‘Werken aan vitale wijken en dorpen, en de kracht van burgers vergroten’. Om dit waar te maken, staan we midden in de samenleving, dichtbij burgers. We zitten in de leefwereld van mensen. In alle leefdomeinen. Op een unieke positie. Hierdoor kunnen wij een brug slaan naar andere partners in de wijk of het dorp en gemakkelijk de juiste ondersteuning op de juiste plek krijgen. We leggen korte (tijdelijke) allianties die nodig zijn om de burger zijn|haar regie terug te geven.